Συχνές Ερωτήσεις

 1. Πότε μπορώ να ξεκινήσω;
 2. Μετά από συνεννόηση μπορείτε να ξεκινήσετε οποιονδήποτε μήνα του χρόνου εκτός από τον Αύγουστο.
 3. Τα μαθήματα γίνονται ομαδικά ή ατομικά;
 4. Τα μαθήματα γίνονται με τον καθένα ατομικά ακόμα και αν στον χώρο υπάρχουν και άλλοι μαθητές. Ο καθένας δουλεύει με το σκυλάκι του κάτω από την επίβλεψη μας.
 5. Τι γίνεται με τα άγρια ζώα; Κάνουμε νάρκωση;
 6. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα είναι ο χειρισμός και η συγκράτηση των ζώων. Αναλαμβάνουμε πολύ δύσκολα σκυλιά γιατί αυτοί είναι οι «πραγματικοί» πελάτες μας. Σκοπός μας είναι να τελειώσουμε γρήγορα και ήρεμα των καλλωπισμό. Χρησιμοποιούμε φίμωτρο και Ελισαβετιανό κολάρο όταν έχουμε εξαντλήσει την προσπάθεια μας και πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του ζώου. Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ ηρεμιστικά.
 7. Τα μαθήματα γίνονται σε πραγματικά ζωάκια;
 8. Δουλεύουμε πάνω σε κανονικά ζωάκια, πάντα υπό την επίβλεψή μας. Δεν πρόκειται ποτέ να βάλουμε να κάνει μαθητής κάτι που δεν θα μπορεί ή δεν πρέπει και δεν ρισκάρουμε ποτέ την σωματική ακεραιότητα του ζώου.
 9. Όταν θα τελειώσω από την σχολή θα χρειαστώ κάποιον χρόνο πρακτικής πριν δουλέψω κανονικά;
 10. Όχι. Όταν τελειώσει το κάθε πρόγραμμα ο κάθε μαθητής θα είναι ικανός να αντεπεξέλθει σε κανονική εργασία χωρίς βοήθεια. Όλα αυτά προϋποθέτουν ότι θα φύγει όταν πιστοποιήσουμε ότι είναι πραγματικά έτοιμος. Οι συνθήκες εκμάθησης γίνεται σε κανονικό περιβάλλον εργασίας. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι το καλύτερο δυνατόν σε πραγματικούς χρόνους. Δεν σκοπεύουμε να σας δείχνουμε να φτιάχνετε ένα σκυλάκι την ημέρα. Ο χρόνος που θέλουμε να έχουμε είναι ένα ζωάκι ανά 1,5 ώρα περίπου. Ένας αρκετά καλός χρόνος για κάποιον που θα δουλέψει μετά την σχολή.
 11. Πόσο εύκολο είναι μετά να βρω δουλειά;
 12. Μετά το τέλος της σχολής σας βοηθάμε πάντα με την εύρεση εργασίας. Έχοντας άριστες σχέσεις με ανθρώπους του χώρου οι οποίοι σε μόνιμη βάση μας ζητούν υπαλλήλους ή συνεργάτες. Επίσης, μας ενημερώνουν όταν κάποιος πουλάει την επιχείρηση του σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να την αγοράσει. Τέλος, θα έχετε πάντα την υποστήριξη μας για όσο την θέλετε και την χρειάζεστε και μετά το τέλος της σχολής. Δεν μας ενδιαφέρει να βγάζουμε απλά μαθητές αλλά “φίλους” συναδέλφους που θα στηρίζουμε πάντα.
 13. Θα χρειαστώ κάτι άλλο στην σχολή όταν θα ξεκινήσω;
 14. Ναι. Ο κάθε μαθητής έχει το δικό του βαλιτσάκι με τον εξοπλισμό του που περιέχει τα παρακάτω:

1 Μηχανή Andis με λεπίδα #10
2 Λεπίδες #5F
2 Λεπίδες #7F
1 Λεπίδα #40
1 Toe blade (λεπίδα για τα δάχτυλα)
1 Ίσιο Ψαλίδι
1 Κυρτό ψαλίδι
1 Thinning shears (ψαλίδι αραιώματος)
1 Μεταλλική χτένα
1 Curved slicker brush
1 Pin Brush
1 Rake
1 Quick stop (αιμοστατική σκόνη)
1 Νυχοκόπτη
1 Αιμοστατική λαβίδα
1 Σκόνη για τα αυτιά
1 Ψυκτικό για την μηχανή
1 Βαλιτσάκι εργαλείων


Το κόστος των εργαλείων είναι περίπου 800 ευρώ και εξαρτάται από τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα από τον συνεργάτη που μας προμηθεύει. Ο παραπάνω εξοπλισμός είναι απαραίτητος καθώς ο καθένας πρέπει να δουλεύει με τα δικά του εργαλεία για να μπορεί και να τα πάρει μαζί του εκτός σχολής αν θέλει να εξασκείται παραπάνω.